Färska veganska proteinbollar till frukost

  • 2

Färska veganska proteinbollar till frukost

Om du vill ha färska, goda veganska proteinmuffins till frukost... som är enkla att göra och baka, och som har ett högre proteininnehåll än vanliga muffins... får du här ett bra tips på hur du gör.

Börja med att göra en kall deg på kvällen och låt den stå i kylen över natten.

I vårt recept har vi använt:
  •     200 g grahamsmjöl
  •     300 g vetemjöl
  •     100 g neutralt växtproteinpulver (vi använde osmaksatt från Vivo Life, Ritual - LÄNK)
  •     5 dl vatten
  •     1 ½ tsk salt
  •     15 g jäst.

Lös upp jästen i kallt vatten och tillsätt resten av ingredienserna. Degen ska bli ganska fuktig (inte som degen till t.ex. födelsedagsbullar), eftersom mjölet i degen absorberar vätska under tiden den är i kylen - om degen verkar för "torr", tillsätt lite mer vatten.

Efter tiden i kylen över natten, placera degen på en bakplåt med 2 skedar, eftersom degen verkar lite "hård / klibbig" (vi gör 10).

Sätt in bullarna i en KALL ugn på 230 grader och grädda i ca 30 minuter - beroende på hur stora bullar du väljer att göra.

Med dessa ingredienser innehåller varje bulle ca 208 kalorier med ca 12,3 gram protein.

Njut och hoppas att de smakar...gooood.

P.S.

Man kan jo prøve sig lidt frem i forhold til hvilke melprodukter man er til, og man kan også udskifte noget af melet med havregryn – man skal bare huske på, at nogle af melsorterne kræver lidt mere vand i dejen, for ellers bliver den for ”tør”, men det finder man hurtigt ud af.

Vi har også prøve at bruge ”vanilla” proteinpulver, men det var ingen succes – de blev for søde efter vores smag.