Växtbaserat protein! Varför är det så?

  • 1

Växtbaserat protein! Varför är det så?

Växtbaserat protein! Varför skulle det nu vara en bra idé?

Är växtbaserat protein en fördel framför djurbaserat?

När proteinkällor utvärderas diskuteras ofta biotillgänglighet (BV) och aminosyraprofil.

Ju mer lättupptagbar och optimal aminosyraprofil proteinkällan har, desto mer boostas hormonet IGF-1.

IGF-1 är ett tillväxthormon! Coolt kan man tycka – då får jag accelererad tillväxt i kropp och muskler!

Och ja, det är så det faktiskt fungerar!

Men det finns en baksida med myntet!

IGF-1 accelererar ALLT i kroppen och bidrar avsevärt till påskyndat Åldrande!

IGF-1 påskyndar också all oönskad tillväxt i kroppen, såsom cancer.


Vi kan jämföra med något vi alla känner till – insulin och socker.

Ju mer raffinerat sockret är, desto snabbare stiger blodsockret – och ju högre insulin stiger, vilket i höga halter till exempel bidrar till att bryta ner kollagen i huden.

Men ja, sockret lagras snabbt.


Växtbaserade proteiner överstimulerar vanligtvis inte kroppen och har därför inte samma nackdelar.

Trots dämpade IGF-1-nivåer rapporterar nästan alla idrottare som gått över till en växtbaserad kost att de upplever snabbare återhämtning och många sätter nya personliga rekord trots relativt hög ålder, efter en halv livstids träning.

Det finns nu ett växtbaserat/veganskt protein som är lika fylligt i smaken som mjölkbaserat. Med ovanstående fördelar och givetvis miljö- och djurhänsyn som en viktig bonus är valet okomplicerat från vår sida - och dessutom hela grunden för denna butik! :-)

Bra träning där ute och säkra vinster.
#Safegains